Göteborgs Dramatiska Teater

Välkommen till en intim källarteater i hjärtat av Majorna. Sedan starten 2005 har vi gjort ett tiotal uppsättningar och sedan 2009 finns vi i på Stigbergsliden intill Heriksberg. Våra lokaler är helt tillgänglighetsanpassade. Vi spelar dramatik från när och fjärran med mål att beröra, ruska om och ifrågasätta. Vårt hjärta slår för den utsatta, den tystade och vilsna; den arga, den rädda och den fallna; den hjältemodiga, den geniala och den älskande människan.

Hemsida: www.goteborgsdramatiska.se

Aktuella produktioner

SVERIGEPREMIÄR 22 FEBRUARI 2017!

Kriget har inget kvinnligt ansikte av den vitryska Nobelpristagaren i litteratur Svetlana Aleksijevitj berättar om krigets vansinne och den ryska erfarenheten. Om mänskligheten mitt i vanmakten och kriget som vandrar genom historien hela vägen fram till oss. Om krigets alla offer.

Boken är en del av Aleksejevitjs bokserie Utopins röster och GDT blir den första scen i Sverige som sätter upp den som pjäs.

Biljetter ute nu!

 

Kentaur på turné!

Den hyllade föreställningen Kentaur turnerar i allt större delar av landet.

Kentaur av Mats Wahl kretsar kring makt, sexuellt våld och grupptryck.

Vad innebär ett sexuellt övergrepp? Och vilka gränsen finns det att förhålla sig till?

I pjäsen får vi se hur fyra ungdomar kämpar med moraliskt ansvar, undertryckta begär och hierarkier när de försöker förstå vad som hände den där eftermiddagen efter skolan när de träffade Lisbeth vid skåpen.

Även om pjäsen handlar om unga behandlar den ämnen som i allra högsta grad är aktuella för både unga och vuxna. I samarbete med organisationerna FATTA! och Män för jämställdhet har vi tagit fram ett pedagogiskt material att använda vid samtal kring pjäsen – ladda ner materialet nedan. Den lämpar sig utmärkt för Skapande skola.

Föreställningen berättigar arrangörsstöd i Västra Götaland (halva priset på föreställningen).

Kentaur har tidigare blivit nominerad till Svenska Teaterkritikers Förenings pris för bästa barn/ungdomspjäs 2015.