Teater Sesam

Teater Sesam representerar en blandform av traditionell och modern teater med inriktning på dock- och skuggspelsteater. Signumet är att hela tiden utveckla scenspråk och teknik samtidigt som man varsamt håller liv i en klassisk teatertradition. På Teater Sesam spelas teater för alla åldrar men tyngdpunkten i vår repertoar vilar på barn och ungdomsteater.

En av ambitionerna med vårt arbete är att höja statusen för både barn och ungdomsteater; och dockteater vars mediala och konstnärliga betydelse ofta placeras i periferin av vuxenteater och traditionell scenkonst.

Vi välkomnar vår publik att besöka oss på Chapmans Torg 2 där vi idag har två egna scener. Förutom vår egna repertoar så erbjuder vi gästspel från spännande teatergrupper och scenkonstnärer inom dans, musik, trolleri m.m.

Välkomna till kulturspridaren på Chapmans Torg 2.

Hemsida: www.teatersesam.se

Aktuellt

Puttrik – Nypremiär 7 feb 2017

”Vänta lite, jag ska bara dö först”

– ropar pappa till sin son Puttrik som vill att pappa ska leka, läsa sagor och busa med honom. Men Puttriks pappa har blivit helt uppslukad av ett datorspel som tar all tid de har utanför förskola och jobb. När Puttrik en dag går fram till datorn och önskar att spelet ska försvinna så att pappa kan leka med honom istället, händer det något otroligt – datorljudet och karaktärerna från spelet tar över rummet.
Plötsligt uppenbarar sig en okänd värld där spelreglerna ser helt annorlunda ut…

På några år har den tekniska, digitala utvecklingen inneburit stora förändringar i både barns och vuxnas liv. Detta såväl i skolan, arbetslivet som på fritiden. Utvecklingen ger oss nya möjligheter och intressen, men den har också ritat om kartan för hur vi kommunicerar och umgås med varandra. Hur påverkas relationen mellan föräldrar och barn? Hur mycket tid har vi egentligen för varandra utanför skärmarna?

Med figurer, skuggspel och skådespel tar berättelsen om Puttrik oss med på en resa mellan barn- och vuxenvärlden och ställer frågor om teknikens roll i våra mest värdefulla relationer. I ett levande och visuellt rum undersöker föreställningen hur vi kan förhålla oss till den tekniska utvecklingen. Vi vill synliggöra vikten av att genom fantasi och kreativitet dela upplevelser med varandra såväl i verkligheten som i den virtuella världen.

ÅLDERSGRUPP: 2 – 8 år

 

After Dagis© – Pannkakor och teater

After Dagis© är Teater Sesams patenterade teaterkoncept för yngre barn.
För de kurrande magarna bjuder vi på barnens favoriträtt, pannkakor
med sylt, och därefter njuter vi av en föreställning.

VÅREN 2017 har vi After Dagis i samband med Puttrik – en föreställning som med skuggspel, skådespel och figurer undersöker teknikens roll i våra mest värdefulla relationer.

TIDER VÅREN 2017

Onsdagar kl 17.00 mellan 7  feb och 11 mars

Boka HÄR