Teater UNO
Lars-Görans bibliotek
11.00 – 11.50
Halva priset

När Lars- Göran för första gången i sitt liv ska hålla sagostund för barn läser han på ett sätt som går på tvärs med traditionella läsningar. Som orutinerad praktikant, övervakad av två handledare som vet allt om hur böcker ska läsas kan Lars Göran framstå som en mardröm till sagofarbror. Men innan timmen är slut kommer hans oförmåga att läsa ”rätt” att bli just det som visar vägen in i litteraturen – och ut i livet. ”Häxan ska vara i ugnen. Prinsessan på slottet. Ingenting att diskutera.” Lars-Görans bibliotek är en berättelse om att mot alla odds erövra sin kritiska blick och tanke.
4-11 år

GEST
These Halcyon Days (öppet rep)
11.30
Gratis

A funny, touching, life-affirming play about facing our fears, told with wry humour and humanity. Seán sits alone in a nursing home, abandoned by his memories, when in storms Patricia, a feisty woman with a zest for life. She brings music, laughter and hope with her and an unforeseen relationship develops, by turns charming and combative, tender and witty. A tale of friendship and adventure, a glorious celebration of the human spirit against the odds.
These Halcyon Days was awarded a Fringe First at the Edinburgh Festival and nominated Best New Play in the Irish Times Theatre Awards 2012.
Vuxna

Teater Jaguar
Det stora äventyret
12.30 & 14.00
Halva priset

Det stora äventyret är en optimistisk teatershow rik på komiska infall och excentriska figurer. Till nyskriven musik av David Tallroth och i lekfull regi av Ika Nord berättas en spännande saga om fantasins kraft.
En liten jaguar på flykt måste övervinna sin rädsla, korsa ett hav och besegra en hydra. Men hur får man mod, kraft och ork att bekämpa en hydra? Och vad är en hydra? Fantasi är en magisk medicin!
Från 6 år

Teater Sesam
Puttrik (öppen repetition + samtal)
13.00
Gratis.
Förbokning möjlig på:
info@teatersesam.se & 031-248023

Vi visar glimtar ur föreställningen Puttrik. Föreställningen som kommer att ha premiär den 28 oktober handlar om pojken Puttrik och hans pappa som är helt uppslukad av ett datorspel. Spelet tar all tid de har utanför jobb och förskola. När Puttrik en dag går fram till datorn och önskar att spelet ska försvinna så pappa kan leka med honom istället, händer det något otroligt. Datorljud och spelkaraktärer från spelet tar över rummet. Plötsligt uppenbarar sig en okänd värld där spelreglerna ser helt annorlunda ut… Med figurer, skuggspel och skådespel tar berättelsen om Puttrik oss med på en resa mellan barn- och vuxenvärlden och ställer frågor om teknikens roll i våra mest värdefulla relationer. Efteråt finns regissör och skådespelare på plats för att samtala och svara på frågor.
Från 2 år

Masthuggsteatern
Skatten
14.00
Halva priset

Vem bestämmer vad saker och ting är värda? Vad en mamma är värd som inte tjänar några pengar? En klocka man fått från pappa som inte finns mer? En kebabpizza i lera, en liten plastfisk hittad i en vattenpöl en gång? Vad en sorg i hjärtat är värd, vad en hemlighet är värd och en vänskap. Och den där vikarien som verkar så hopplös…
I Skatten följer vi vännerna Gorm och Ko, Mamma och Vikarien, under en dag kantad av äventyr och överraskningar och som slutar i en insikt om vad som allra mest värt är.
6-9 år

Teater UNO
Dedikation
15.00 – 16.10
Halva priset

Pjäsen handlar om Agnes och John. En gång var de gifta. Nu kommer Agnes hem till John på oanmält besök. I samtalet hemma hos John försöker de hitta ytor där det går att vistas, rester av gammal jargong, ofarlig retsam ton och anspelningar på gemensamma upplevelser utan laddning. Allt detta för att undvika de verkligt svåra upplevelserna i deras historia. Agnes har ett djupare ärende och för att kunna få detta uträttat måste hon provocera fram mer autentiska rektioner hos John.
Vuxna

Cinnober
Bränningar (reading) samt presentation av spelåret
15.15
Gratis

Reading av nyskrivna ‘Bränningar’ av Maria Milisavljevic samt presentation av spelåret.
Cinnober bjuder även på fika.

Stora Teatern/Frihamnen Event
Snowstorm
15.00
100kr rabatt

Snowstorm – rockgruppen från Göteborg, får förmodligen de flesta att tänka på sommar, fest och rosa Cadillacs. Genombrottet kom med Sommarnatt som toppade försäljningslistan och svensktoppen hösten 1980 och gav gruppen guldskiva. Idag, 40 år, nio album och ett tjugotal singlar senare har dom sålt flera 100.000 plattor. Över 40 års turnerande i de nordiska länderna har givit gruppen en stor publik som vet att en show med Snowstorm står för högt tempo och originalmusik från 5 decennium. Nu har alla som tidigare varit med i Snowstorm samlats till en stor jubileums konsert på Stora Teatern.
Vuxna

Teater Trixter
Världens bästa begravningar
18.00
Halva priset

Av Ulf Nilsson i dramatisering av Volker Quandt. Edith och Claes träffar varandra som vuxna och minns tillbaka på tiden då de bildade firman Begravningar AB.
”Hela världen är full av döda djur, sa Ester, i varje buske ligger en fågel, en fjäril, en mus. Någon måste vara snäll och ta hand om dem. Någon måste offra sig och ta hand om alla dessa döda. Vem, sa jag. Vi, sa hon. Ester var alltid mycket modig. Själv var jag liten och rädd. Denna tråkiga sommardag startade vi en firma som hette Begravningar AB. Vi skulle göra världens bästa begravningar och hjälpa alla stackars döda djur som låg på jorden. Esters jobb var att gräva. Jag skulle skriva dikter. Och Esters lillebror Putte skulle gråta.”

En pjäs med stor inlevelse, träffsäkerhet, mycket humor och okuvlig ton. Om lek och allvar, livet och döden. – Kliv in i vårt universum!
6-106 år

Folkteatern
Folkbokförarna – ett kontor goes musikal
18.00
Halva priset. Max 2 per bokning.
Kan köpas redan nu fram till 1h innan på: http://burl.nu/o35ier

Kliv in på folkbokföringskontoret. Se dig omkring och säg hej till tristessen. Säg hej till kopiatorljudet och ljuset från lysrören, till kaffemaskinen och det stora maskineriet, till blanketter, blanketter, blanketter och handläggare med blank blick, till id-handlingar och förtvivlade individer. Till strålkastarna och strålarna som discokulorna kastar ut över kontorslandskapet, till drömmarna och de drömlika melodierna. Säg hej då till tristessen.
Vuxna

Göteborgs Dramatiska Teater
Sånger från Tårtan
18.30
100kr

Den kultförklarade TV-serien TÅRTAN sätts nu upp av Gunnar Källström Produktion som familjeföreställning på GDT, med ett nyskrivet manus av Carl Johan de Geer. Tre bröder som varit till sjöss ärver som genom ett trollslag ett bageri, och tar hand om en apa som är på rymmen. Äventyret kan börja!
Nu bjuds på en specialkväll för gräddan av er kulturkonsumenter där vi pratar om Tårtan, sjunger sånger från Tårtan och bjuder på tårta. Ingen förbokning, först till kvarn gäller. Bageriet öppnar kl 18:30.

Kurage
Vag Terräng
19.00 & 20.30
Halva priset

Vag Terräng är ett visuellt storslaget, interaktivt och gränsöverskridande scenkonstverk som med varsam hand drabbar publiken. I mindre grupper lotsar Kurage besökaren på en resa in i våldets komplexa rum. Med musik, konstinstallationer, dans och levande scenkonst berättas historier som skulle kunna vara allas. Med utgångspunkt i verkliga erfarenheter och utarbetat i samarbete med tre kvinnojourer i Göteborgs närhet.
Vuxna

2Lång
Way of Broadway
19.30
All mat halva priset från 18.00

Improverkets improviserade musikalföreställning!
Svulstigt, glittrigt med känslorna på utsidan. Fult och vackert på samma gång. Ingen opera. Ingen källarpunkspelning. Men någonstans där emellan. Fyra skådespelare och en pianist gör sitt yttersta för att improvisera fram en musikal och allt vad det innebär.
Plymer, lösögonfransar och finkläder förkommer under föreställningen.
Vuxna

Atalante
MOD
20.00
Halva priset

Det här är en föreställning där strukturer raserats, rummet brutits upp och tiden ställts inför rätta. Kroppar blir anonyma och utbytbara moduler i en respektlös och multimodal lek, där bara några få utvalda får delta, träda fram och skapa mening samt innehåll.
Både medverkande och publik ställs inför frågorna
• Vem har mod att agera självständigt i en kollektiv överenskommelse?
• Vem representerar kollektivet?
De andra, resten, blir statister och vittnen till det som uppstår. Trots utanförskapet har de makt i själva återberättandet av vad som skapats av vem och när, i det som förs vidare och bildar historien. Det osammanhängande och lösryckta skapar sammanhang och nya strukturer. Verket speglar vår samtid men hämtar fakta från det förgångna i formulerandet av identiteter bortom det anonyma.
Vuxna

Masthuggsteatern
Mörkrädd
21.30
Halva priset

Det är en mörk tid vi lever i. Eller lurar våra ögon oss? Är det mörkt för att vi blundar? Kanske lever vi i det ljusaste ögonblicket i mänsklighetens historia. Ögonblicket innan vi äntligen blir fria. Två besökare i klassrummet. Besökare från en annan position i rumtiden. De kanske har svaret på alla våra frågor om framtiden. Men vill vi verkligen veta? Tänk om alla våra rädslor är befogade. “Ett klassrumsmysterium om kvantfysik, demokrati och moral – dess lagar och svarta hål.”